Belzer's werk kent twee werelden. Enerzijds werkt hij met subtiele abstracte esthetische vormen met als thema 'De Overtocht' (Charon). Anderzijds met de symboliek van 'De Vruchtbaarheid' (Gaia), het aardse van waaruit de verwondering over het leven dat zich alsmaar dupliceert vormen ontstaan die met koken te maken hebben. Koken als metafoor voor het leven. De Vruchtbare Keuken is een verzameling van Oersoeppan tot IJdeltuit en speelt met de oeroude symboliek van de vruchtbaarheid , luchtig soms humoristisch doch onderzoekend en doordacht.

Belzer was een ambachtelijke beeldhouwer met technisch vernuft en een grote kennis van materie. Met tientallen zelfgemaakte hamers elk voor een andere holle of bolle vorm schiep hij honderden antropomorfe vormen, steeds zoekende naar de ultieme vorm van vruchtbaarheid en (on)eindigheid van het levenGEORGE BELZER
1937 - 2014
DEZE WEBSITE ZAL MEERDERE UPDATES  KRIJGEN,  DE LAATSTE WERKEN VAN GEORGE BELZER ZULLEN TE KOOP KOMEN, TIJDENS HET ARCHIVEREN VAN ZIJN OEUVRE DOOR DE FAMILIE.

 
SHOW:  All  SET—A  SET—B